Seiten

Dienstag, 30. April 2013

NO: Nyweb - uke 14-18

De siste ukene har gått til prosjektoppgaven, så det har ikke blitt blogget så mye.
Uke 14 omhandlet presentasjon og deling. Leif Harboe har publisert flere interessante videoer om alt mulig innenfor IKT på vimeo. PreziDropbox, Read it later og Instapaper ble nevnt denne uken.

I uke 15 var hovedfokus å se nærmere på begrepene digital kompetanse, digital didaktikk og digital dannelse for å å utvikle grunnleggende faglig, didaktisk og metodisk innsikt i egen digitale kompetanse og for å kunne ta den i bruk i ulike fag og emner. I denne forbindelsen kom jeg over et interessant innlegg av Marte Blikstad-Balas om det digitale klasserommet,

Tema i uke 16 var sosiale medier som Facebook og Twitter. Jeg kan i denne forbindelsen anbefale en video av Ingunn Kjøl Wiig på vimeo om Facebook i undervisningen.

Tema i uke 18 var organisering av arbeid og Mindomo som jeg har brukt tidligere. God bruk av program som Evernote, OneNote, Scrapbook og tankekart kan effektivisere arbeidsflyt og gjøre gjenbruk av ressurser mye enklere. OneNote har jeg brukt i mange år, og jeg kunne ikke vært foruten - rett og slett. Fantastisk nyttig verktøy både for lærer og elev. Evernote skal ha tilsvarende funksjoner, derfor er jeg ikke så interessert i å prøve ut det, men jeg har opprettet en konto. Jeg skal også prøve ut Scrapbook, en applikasjon for Firefox som gjør at man kan lagre og notere i nettsidene, så får tiden vise om dette er noe for meg.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen