Tema før påske var å organisere, samskrive og
publisere. Emnene som ble presentert var kjente for meg, så jeg har ikke lært noe nytt.
Det første som ble gjennomgått var teknologien RSS (Really Simple Syndication), som kan være nyttig for å organisere ressurser.
RSS-leseren Google Reader ble også presentert. Jeg bruker denne først og fremst for å ha oversikt over elevenes blogger.
Google dokumenter ble også nevnt. Dette bruker jeg selv i alle fag, og synes det er et kjekt verktøy for publisering og deling av ymse til undervisningen. Det er veldig praktisk å kunne gjøre endringer som umiddelbart er tilgjengelige for elevene. Jeg lagrer blant annet prosjektoppgaver, vurderingskriterier og årsplaner som Google dokument, i tillegg bruker noen det flittig til deling og samskriving på jobben. Jeg har lastet ned Google drive på jobb- og hjemmemaskinen, så har jeg enkelt tilgang til dokumentene.
.
Leif Harboe har publisert videoer om Google dokumenter og Evernote og her er en video om verktøyet Etherpad av Svend Andreas Horgen.
Jeg vil også anbefale noen interessante pensumbøker, som jeg har hatt stor nytte av å lese, for eksempel: Hoem, Jon og Schwebs, Ture: Tekst 2.0. Nettsamtalenes spillerom. Universitetsforlaget, 2010 og Obson, S., Eggen, A. og
Smith, K. (2009): Vurdering, prinsipper og praksis, Gyldendal akademisk. Jeg har ikke tid til å gi en anmeldelse eller referat av bøkene på grunn av blant annet prosjektoppgaven, men jeg lærte mye nytt og fikk frisket opp gammel kunnskap.